Könyv-Faragó Ottó: Magyar sorozatgyilkosok (1900-2012)

A könyvben a szerző nemcsak olyan bűneseteket mutat be, melyek hazánkban történtek meg az 1900-as évek és 2012 között –mint például Pipás Pista története, vagy éppen a romagyilkosságok- hanem ezeknek a történeteknek, eseteknek a hátterét. Fontos megjegyezni, hogy az esetek háttere sosem ad felmentést a cselekmény elkövetésére, hanem ezeknek a megértésére irányul.
Bepillanthatunk egyes elkövetők családi életébe, mely némi igazolást nyújthat abban, hogy a családi élet, a családi minta mennyire befolyásoló, mennyire eldöntheti emberek sorsát, életét. Itt természetesen olyan diszfunkcionálisan működő családot kell érteni, melyek hétköznapjaiban jelen van a túlzott testvérféltékenység, az alkoholizmus, a túlzott előítéletesség.
Véleményem szerint azok az olvasók, kik szeretik a krimiket, nekik egyfajta kötelező olvasmány is lehet. Izgalmas, érthető, könnyen emészthető olvasmány- az előadásmódra értve, egyes témák elég érzékenyen érinthetik az olvasót- , melyet csak ajánlani tudok mindenkinek.